2021
 
Vi har ikke mistet modet til at opdrætte - men vi er slet ikke klar endnu.
Derfor har vi valgt at lukke ned - indtil den dag vi får lyst igen.
 
Vi har Ingeborg og vi nyder hende som familiehund.
Der er ingen planer om at vi vil anskaffe os en hund mere. Ingeborg er blevet meget usikker og nervøs efter at Loppe og Fiona forsvandt så pludseligt!
 
Til vi ses igen! 
 
Steen & Lise
 
 
OKTOBER 2020 
28.10.2020
 
FIONA ER DØD!
 
Hvor er rimeligheden henne?
 
42 timer efter at vi mistede hendes mor Kjær's Light of Hope, har vi idag mistet Fiona. Helt pludseligt og uventet.
Efter en glad tur på marken sammen med Ingeborg, blev hun pludselig dårlig efter hjemvendt tur. På meget kort tid forsvandt alt farve i hendes mund og øjne og hun besvimede. Vores fantatiske dyrlæge hjalp via facetime og kom ud til os med lynets fart - men Fiona gik i chok og fik hjertestop. Vi kunne ikke få hende igang igen.
Vi har fået hende obduceret og dyrlægen fandt en bug fyldt med blod - og under alt det en bristet binyre. Det lignede en tumor, men det bliver undersøgt nærmere.
Fiona har ikke på noget tidspunkt vist at hun var syg - hun legede, spiste og var fjollet indtil 15 minutter efter gåturen i morges.
Vi har fået sendt prøver ind, og tiden vil vise om det var Cushing's syndrom eller andet som satte en brat stopper for hendes liv.
Nu kan 2020 snart ikke byde os mere elendighed!
 
UPDATE: Fiona havde tilsyndeladende en tumor på binyren (hun havde ingen symptomer på sygdom!), som var gået i koldbrand og denne sprang med forblødning til følge.
 
26.10.2020
Det gik ikke 
Loppe fik fred her til eftermiddag, efter et lortedøgn! 
 
24.10.2020
-Hvor meget skal vores lille Loppe igennem?
 
Efter et par måneder hvor hun er kommet sig ovenpå sterilisationen og efterfølgende komplikationer - fik hun for 3 uger siden et kæmpe hotspot. Det gjorde at hendes blodprocent og øvrige værdier faldt drastisk. Med antibiotika og binyrebarkhormon - fik hun det bedre. Vi stoppede med medicinen i mandags og hun fik det straks dårligt igen. Onsdag fik vi tager nye blodprøver - denne gang for blodparasitter (borrelia/ anaplasmose m.m).
Svar ville komme senest på mandag!
Svar ville komme senest på mandag!
Natten til i dag - blev Loppe rigtig dårlig!
Så sammen med vores dygtige dyrlæge, tog vi beslutningen om at sige farvel til hendes i dag...
Vi mødtes med vores dyrlæge, som kom trods at det ikke var hendes vagtweekend (i festtøj).
Inden vi sagde farvel til Loppe, ville hun lige se om der var kommet svar på blodprøverne og med den blå sprøjte i hånden (ja helt bogstaveligt) - siger hun “Loppe er positiv for borrelia - Vi giver hende chancen for at komme sig”
Så faktum er at vi endnu en gang har fået Loppe med hjem - nu i behandling for borrelia.
Loppe må være halv kat, med de 3 gange vi nu har sagt farvel til hende.
 
 
01.08.2020
 
Lidt lang UPDATE...
De første 14 dage efter operationen gik godt og planmæssigt, så vi tog i sommerhus på Fur.
MEN det ændrede sig!
16 dage efter operationen, stod vi op som vanlig, hundene fik morgentissetur i haven og så morgenmad. Loppe (vores 8,5 år tæve), begyndte pludseligt at styrbløde ud af skeden mens hun spiste. Det var helt frisk blod og det fossede ud!
Gode råd var dyre - den nærmeste dyrlæge var en lille time væk inkl færge. Fik kontakt med vores normale dyrlæge, men Loppe blev lynhurtig helt slap og faldt sammen. Hendes gummer blev kridhvide og næsen kold. Hendes vejrtrækning var besværet. Vi satte os sammen med hende og tog afsked, hun skulle ikke dø i bilen. Vi brugte 11 (!) badehåndklæder, men blødningen stoppede. Jeg synes ikke det var værdigt at hun skulle dø der på gulvet smurt ind i blod bagtil. Så nænsomt og kærligt gøre vi hende ren. Pludselig fik jeg fat i koagaler eller rettere én lang koagle på ca 25 cm. Denne trak jeg ud af hende og efter et par minutter kunne hun selv holde hovedet - kiggede på mig som når hun og jeg har fået hvalpe - et helt særligt blik. Jeg krammede hende og vi puttede lidt sammen. Hun smaskede lidt og vi tilbød hende vand - som hun drak begærligt! Okay - vi fik fat i dyrlægen i Skive, vi skulle bare komme hurtigst muligt. Mens jeg talte med dyrlægen, kom min søn og sagde “Mor, Loppe går rundt inde i køkkenet”!!
Afsted i en F..... fart - fik færgen til at sejle os over ekstraordinært (den sejler ellers hvert kvarter).
Hos dyrlægen fik hun bl.a. væske, blodprøver og scanning. Hende blodprocent lå på 16% (normalen for en hun er 30-60%). Vurdering var at hun havde sivblødt fra et af de indvendige sting. Der var ikke mere blod i bughulen viste scanningen og hendes tal var alt for dårlige til en ny operationen. Så vi tog hjem i sommerhuset igen med en “frisk” hund, som spiste og drak!
I dag er det 9 dage siden, vores oplevelse og hun er stadig meget træt og bliver udmattet - men hun lever og er glad! Hendes seneste blodprøve viser svag stigning i blodprocenten, men heldigvis er de røde blodlegemer og blodplader i ekstrem vækst. Hun skal have ro og minimal aktivitet i 2-3 uger inden ny blodprøve.
Vi håber det bedste for hende ❤️❤️❤️ Tænk en sej tøs vi har!
 
2017
Vi har fået hvalp!
Tirsdag den 30. maj kom den sødeste prinesse født ved kejsersnit.
 
Fiona gik i gang med at ligge an til fødsel allerede mandag, og blev sat igang hos dyrlægen. Tirsdag var der ikke sket synderligt meget og hun var ikke åbnet nok til at føde selv. Sandsynligheden for at vi ville ende i kejsersnit senere på dagen, var meget stor - så beslutningen var at forløse hvalpen.
 
Desværre fik Fiona ikke mælken i gang hos dyrlægen, så vi måtte igang med flasken. I løbet af onsdagen løb mælken til - lykkeligt! 
Selvom mælken nu var godt på vej, var Fiona meget urolig og hentede den ene bamse efter den anden, søgte ude i haven og gravede. Hun manglede resten af hvalpene.
Det fik os til at henvende os til Ammestuen, og tilbyde vores hjælp i tilfælde af at der var en tæve som enten trængte til aflastning eller som erstatningsmor.
Allerede torsdag aften, var der én familie som havde brug for hjælp.
Deres ruhåret hønsehund havde fået 13 hvalpe, men desværre døde moderen efter kejsersnittet. Vi tilbød at hjælpe halvdelen af hvalpene.
Fredag morgen kom Thomas med 6 hvalpe (5 hanner og 1 tæve). Vi var meget spændte på hvordan Fiona ville tage det. Vi lukkede Fiona i haven, lagde de små sammen med vores hvalp, gned dem lidt i tæpperne. Efter et par minutter hentede vi Fiona ind.... 
Hun snusede kort til dem (hun må have tænkt "jeg går aldrig i haven igen"!) - hun lagde sig ned og vi satte de nye hvalpe til patterne. Næsten i det sekund alle 7 hvalpe knappede sig på patterne, slappede Fiona af. 
LYKKE! Fiona er mor med et stort hjerte og omsorg!
 
Vi har i skrivende stund, haft de plettede hvalpe i 24 timer og Fiona elsker hendes nye børn! Her har farve, former eller pletter ingen betydning!
 
Vi glæder os til 8 uger med 2 så forskellige racer og til det samarbejde vi får med Thomas og hans familie.
 
De sidste 7 hvalpe er kommet til en ruhåret hønsehund, hvis hvalp er 8uger nu - men hun har masser af mælk og har taget de små til sig! 
 
Tænk at det kan lade sig gøre at hjælpe hinanden på den måde - det er en lykke situation, trods familiens tab af deres skønne tæve.
 
Fiona er scannet drægtig!
 
Men desværre kun med én hvalp, derfor skriver vi ikke hvalpekøbere op til det kuld.
 
Vi forventer at parre Loppe i løbet af sommeren. Ligeledes vil Fiona blive parret igen med samme hanhund, ved næste løbetid eller løbetiden efter.
 
Vi har mistet vores Honey!
Efter et par måneder med utilpashed især når hun skulle af med noget samt halt når hun rejste sig, traf vi den sværeste beslutning den 14.03.
Honey havde en cancerknude som sad i hofteskålen og var vokset ind i tarmen. 
Knuden kom i løbet af 1mdr. 
Vi fik knuden sendt til patalog og det viste sig at være en ondartet knude - dog uden de "farlige" arvelige cancer celler.
Vi savner hende hver dag og det gør især Loppe også!
 
Mærkelig nok - samme dag, som Honey døde, startede Fiona løbetid! 
Hun er blevet parret med BernerEmmas Octavius the dark Guy / Nelson og har termin den 29. maj (Honeys fødselsdag)!!
 
2016
 
Jubiiiiii ... Fiona er nu vores nye avlstæve.
Hendes HD/AD fotografering er var super :-)
 
HD: A/A
AD: 0/0
OCD: Fri/Påvist
Grunden til at der er påvist på den ene skulder, er en skade hun lavede i august 2015, hvor hun skred på vådt græs  på en udstilling.
Hendes søskende som er fotograferet, har ingen påvisning på skuldrene.
 
----
 
Ovenpå glæden over vores G-kulds ankomst, modtog vi desværre den meget triste besked at Kjær's Super Trouper var død knap 7år gamle.
Han var blevet dårlig i løbet af få uger, efter fjernelse af en knude på en tå. Desværre viste det sig at den havde spredt sig. Vi afventer nærmere besked på hvad præcis den indeholdte.
8. marts fødte Loppe 8 fine, stærke hvalpe. Hun startede at blokke op mandag - et par dage før beregnet. Tirsdag morgen kl. 04 - opdagede vi grønt udflåd. Dette er ikke gode tegn. Hos dyrlægen havde den første hvalp det dårligt - næsten ingen puls. Ud måtte de! De dygtige dyrlæger fik alle ud - og fik gang i hvalpen som var dårlig. Det var en lille pige - og da det jo er et G-kuld, kunne hun kun hedde Gloria Gaynor (I will survive).
her på 4. dagen går det bare fremad - lillle Gloria vokser ikke så hurtigt som de andre, men hun har en vilje uden lige.
 
Her er de 8 skønne hvalpe:



Loppe er drægtig med 8 hvalpe 😀 De kommer til verdenen omkring den 10. Marts 2016. Hvalpene har fået taget det første billede :-)
 
Vi har fået Loppe parret/insemeret med Maroussia Otzo King of Forest - nu venter vi spændt på resultatet - forhåbentligt med hvalpe midt i marts.
 
 
Kort update på 2015
Året 2015, gav os mange oplevelser med vores hunde:
 
Marts - kom de skønneste 9-linger til verdenen. De blev lavet i Norge i 20graders frost. Alle fandt et skønt hjem og vi valgte at beholde en lille skøn pige - Fiona.
April - Vi valgte at vores kære Lucy, skulle have et nyt og bedre hjem. En hård beslutning - men hun trivedes ikke herhjemme. Hun var meget inaktiv og holdte sig fra de andre.
Vi var enige om at det ikke skulle være hvilket som helst hjem. Tidligere hvalpekøbers forældre overtog hende. Hun har fået det som blommen i et æg og blomstre virkeligt op! Skønt når man tager en sådan svær beslutning.
Juni - På årets klubudstilling bliver Honey BIM begge dage og Charlie (fra vores C-kuld) bliver bedste LP-hund med 95%
August - Vores søde lille Fiona falder/skrider på udstilling i Varde i udstillingsringen og halter meget derefter. Da hun fortsætter med halten og efter flere undersøgelser, finder vi ud af at hun har skubbet skuldren så meget at der kommer en ledmus - måtte denne opereres væk. ØV med ØV på! 20min efter operationen går hun helt jævnt og træder også igennem. Genoptræningen er gået så fint, så dyrlægen var meget tilfreds 8 uger efter.
Oktober - Vores hvalpeplaner på Shine mislykkes. Det lykkedes os ikke at få hende parret med Boomer. Vi prøver igen ved næste løbetid.
November - Årets sidste udstilling i Strib, holder Honey konkurrenterne på afstand og bliver ÅRETS TÆVE NR. 1. Vi er så lykkelig og stolte over hendes præsentationer.
Samtidig får vi titlen, som årets opdrætter nr. 3., hvilket vi er meget stolte over og takker de af vores hvalpekøbere som har hjulpet os til denne titel.
December - Et kæmpe chok rammer os. En sen aften opdager vi ved en tilfældighed at Honey er dårlig. Hun har fået en mavedrejning!! Med lynets fart, køres hun på Århus Dyrehospital og bliver reddet. Takket være en hurtigt reaktion og behandling - kommer hun sig med et par dage indlagt i Århus. Sikke en forskrækkelse! Vi priser os lykkelige for at hun stadig er hos os!
Kennel Kjær | Skolegade 17, 8723 Løsning - Danmark | Tlf.: 40842048