MAJ 2018
 
 
Fiona har født!
 
Efter et par lange dage, med veer og uro - endte vi onsdag morgen med et kejsersnit.
Den første hvalp sat fast, så på trods af at vi kunne se og mærke hvalpen, kunne vi ikke å den ud.
det viste sig at være en god beslutning. Der var en lillebitte tævehvalp allerbagest, som var helt udvilket, men var ikke levedygtig. Desværre måtte vi opgive kampen med en anden tæve.
Det endte med 10 sunde, levedygtige hvalpe - 4 hanner og 6 tæver.
 
Der er stadig flere tæver, som ikke er reserveret endnu.
 
 
En kæmpe overraskelse... 

Fiona er ikke bare drægtig med 5 hvalpe, som først antaget - men hele 12 hvalpe!
Nu skal hvalpene bare ud i live. Vi er kommet os over chokket og glæder os til at hun føder i uge 19.

MARTS 2018
 
Fiona er blevet parret med Nelson (BemerEmma's Octavius the dark guy). 
Vi scanner hende i starten af april og håber på flere hvalpe end sidste kuld.
 
 
 
2017
Vi har fået hvalp!
Tirsdag den 30. maj kom den sødeste prinesse født ved kejsersnit.
 
Fiona gik i gang med at ligge an til fødsel allerede mandag, og blev sat igang hos dyrlægen. Tirsdag var der ikke sket synderligt meget og hun var ikke åbnet nok til at føde selv. Sandsynligheden for at vi ville ende i kejsersnit senere på dagen, var meget stor - så beslutningen var at forløse hvalpen.
 
Desværre fik Fiona ikke mælken i gang hos dyrlægen, så vi måtte igang med flasken. I løbet af onsdagen løb mælken til - lykkeligt! 
Selvom mælken nu var godt på vej, var Fiona meget urolig og hentede den ene bamse efter den anden, søgte ude i haven og gravede. Hun manglede resten af hvalpene.
Det fik os til at henvende os til Ammestuen, og tilbyde vores hjælp i tilfælde af at der var en tæve som enten trængte til aflastning eller som erstatningsmor.
Allerede torsdag aften, var der én familie som havde brug for hjælp.
Deres ruhåret hønsehund havde fået 13 hvalpe, men desværre døde moderen efter kejsersnittet. Vi tilbød at hjælpe halvdelen af hvalpene.
Fredag morgen kom Thomas med 6 hvalpe (5 hanner og 1 tæve). Vi var meget spændte på hvordan Fiona ville tage det. Vi lukkede Fiona i haven, lagde de små sammen med vores hvalp, gned dem lidt i tæpperne. Efter et par minutter hentede vi Fiona ind.... 
Hun snusede kort til dem (hun må have tænkt "jeg går aldrig i haven igen"!) - hun lagde sig ned og vi satte de nye hvalpe til patterne. Næsten i det sekund alle 7 hvalpe knappede sig på patterne, slappede Fiona af. 
LYKKE! Fiona er mor med et stort hjerte og omsorg!
 
Vi har i skrivende stund, haft de plettede hvalpe i 24 timer og Fiona elsker hendes nye børn! Her har farve, former eller pletter ingen betydning!
 
Vi glæder os til 8 uger med 2 så forskellige racer og til det samarbejde vi får med Thomas og hans familie.
 
De sidste 7 hvalpe er kommet til en ruhåret hønsehund, hvis hvalp er 8uger nu - men hun har masser af mælk og har taget de små til sig! 
 
Tænk at det kan lade sig gøre at hjælpe hinanden på den måde - det er en lykke situation, trods familiens tab af deres skønne tæve.
 
Fiona er scannet drægtig!
 
Men desværre kun med én hvalp, derfor skriver vi ikke hvalpekøbere op til det kuld.
 
Vi forventer at parre Loppe i løbet af sommeren. Ligeledes vil Fiona blive parret igen med samme hanhund, ved næste løbetid eller løbetiden efter.
 
Vi har mistet vores Honey!
Efter et par måneder med utilpashed især når hun skulle af med noget samt halt når hun rejste sig, traf vi den sværeste beslutning den 14.03.
Honey havde en cancerknude som sad i hofteskålen og var vokset ind i tarmen. 
Knuden kom i løbet af 1mdr. 
Vi fik knuden sendt til patalog og det viste sig at være en ondartet knude - dog uden de "farlige" arvelige cancer celler.
Vi savner hende hver dag og det gør især Loppe også!
 
Mærkelig nok - samme dag, som Honey døde, startede Fiona løbetid! 
Hun er blevet parret med BernerEmmas Octavius the dark Guy / Nelson og har termin den 29. maj (Honeys fødselsdag)!!
 
2016
 
Jubiiiiii ... Fiona er nu vores nye avlstæve.
Hendes HD/AD fotografering er var super :-)
 
HD: A/A
AD: 0/0
OCD: Fri/Påvist
Grunden til at der er påvist på den ene skulder, er en skade hun lavede i august 2015, hvor hun skred på vådt græs  på en udstilling.
Hendes søskende som er fotograferet, har ingen påvisning på skuldrene.
 
----
 
Ovenpå glæden over vores G-kulds ankomst, modtog vi desværre den meget triste besked at Kjær's Super Trouper var død knap 7år gamle.
Han var blevet dårlig i løbet af få uger, efter fjernelse af en knude på en tå. Desværre viste det sig at den havde spredt sig. Vi afventer nærmere besked på hvad præcis den indeholdte.
8. marts fødte Loppe 8 fine, stærke hvalpe. Hun startede at blokke op mandag - et par dage før beregnet. Tirsdag morgen kl. 04 - opdagede vi grønt udflåd. Dette er ikke gode tegn. Hos dyrlægen havde den første hvalp det dårligt - næsten ingen puls. Ud måtte de! De dygtige dyrlæger fik alle ud - og fik gang i hvalpen som var dårlig. Det var en lille pige - og da det jo er et G-kuld, kunne hun kun hedde Gloria Gaynor (I will survive).
her på 4. dagen går det bare fremad - lillle Gloria vokser ikke så hurtigt som de andre, men hun har en vilje uden lige.
 
Her er de 8 skønne hvalpe:Loppe er drægtig med 8 hvalpe 😀 De kommer til verdenen omkring den 10. Marts 2016. Hvalpene har fået taget det første billede :-)
 
Vi har fået Loppe parret/insemeret med Maroussia Otzo King of Forest - nu venter vi spændt på resultatet - forhåbentligt med hvalpe midt i marts.
 
 
Kort update på 2015
Året 2015, gav os mange oplevelser med vores hunde:
 
Marts - kom de skønneste 9-linger til verdenen. De blev lavet i Norge i 20graders frost. Alle fandt et skønt hjem og vi valgte at beholde en lille skøn pige - Fiona.
April - Vi valgte at vores kære Lucy, skulle have et nyt og bedre hjem. En hård beslutning - men hun trivedes ikke herhjemme. Hun var meget inaktiv og holdte sig fra de andre.
Vi var enige om at det ikke skulle være hvilket som helst hjem. Tidligere hvalpekøbers forældre overtog hende. Hun har fået det som blommen i et æg og blomstre virkeligt op! Skønt når man tager en sådan svær beslutning.
Juni - På årets klubudstilling bliver Honey BIM begge dage og Charlie (fra vores C-kuld) bliver bedste LP-hund med 95%
August - Vores søde lille Fiona falder/skrider på udstilling i Varde i udstillingsringen og halter meget derefter. Da hun fortsætter med halten og efter flere undersøgelser, finder vi ud af at hun har skubbet skuldren så meget at der kommer en ledmus - måtte denne opereres væk. ØV med ØV på! 20min efter operationen går hun helt jævnt og træder også igennem. Genoptræningen er gået så fint, så dyrlægen var meget tilfreds 8 uger efter.
Oktober - Vores hvalpeplaner på Shine mislykkes. Det lykkedes os ikke at få hende parret med Boomer. Vi prøver igen ved næste løbetid.
November - Årets sidste udstilling i Strib, holder Honey konkurrenterne på afstand og bliver ÅRETS TÆVE NR. 1. Vi er så lykkelig og stolte over hendes præsentationer.
Samtidig får vi titlen, som årets opdrætter nr. 3., hvilket vi er meget stolte over og takker de af vores hvalpekøbere som har hjulpet os til denne titel.
December - Et kæmpe chok rammer os. En sen aften opdager vi ved en tilfældighed at Honey er dårlig. Hun har fået en mavedrejning!! Med lynets fart, køres hun på Århus Dyrehospital og bliver reddet. Takket være en hurtigt reaktion og behandling - kommer hun sig med et par dage indlagt i Århus. Sikke en forskrækkelse! Vi priser os lykkelige for at hun stadig er hos os!
Kennel Kjær | Skolegade 17, 8723 Løsning - Danmark | Tlf.: 40842048